شركت حسابداري داراكو شركت حسابداري داراكو .

شركت حسابداري داراكو

حسابداري دولتي چيست و چه تفاوتي با حسابداري بازرگاني دارد؟

حسابداري دولتي يك سيستم مالي است كه به منظور ثبت، طبقه‌بندي، خلاصه‌سازي و گزارش‌گري فعاليت‌هاي مالي و اقتصادي دولت و نهادهاي دولتي استفاده مي‌شود. اين نوع حسابداري، برخلاف حسابداري تجاري كه بيشتر بر سودآوري تأكيد دارد، بر نظارت بر هزينه‌ها و منابع دولتي و اطمينان از رعايت قوانين و مقررات مالي متمركز است. در ادامه با شركت خدمات مالي داراكو همراه باشيد.

اهداف حسابداري دولتي

حسابداري دولتي به عنوان يك ابزار مديريتي براي دولت و نهادهاي عمومي به كار مي‌رود و اهداف اصلي آن عبارتند از:

اطلاع‌رساني مالي: ارائه اطلاعات دقيق و شفاف در مورد منابع و مصارف دولت، كه به مديريت عمومي و تصميم‌گيران كمك مي‌كند تا به‌درستي برنامه‌ريزي و سياست‌گذاري كنند.

كنترل هزينه‌ها: حسابداري دولتي به دولت اين امكان را مي‌دهد كه هزينه‌ها و درآمدها را به دقت كنترل كند و از منابع مالي به شكل بهينه استفاده كند.

تطبيق با قوانين و مقررات: اين سيستم حسابداري تضمين مي‌كند كه تمامي تراكنش‌هاي مالي دولت با قوانين، مقررات و استانداردهاي مربوطه هم‌خواني دارد.

پاسخگويي و شفافيت: حسابداري دولتي يك ابزار كليدي براي ارتقاي شفافيت و پاسخگويي در برابر شهروندان و نهادهاي نظارتي است. از اين طريق، دولت‌ها مي‌توانند نحوه استفاده از منابع عمومي را به‌طور كامل گزارش دهند.

ويژگي‌هاي حسابداري دولتي

پايه نقدي يا تعهدي: در حسابداري دولتي، معمولاً از دو پايه حسابداري نقدي و تعهدي استفاده مي‌شود. در حسابداري نقدي، درآمدها و هزينه‌ها در زمان وصول و پرداخت ثبت مي‌شوند، در حالي كه در حسابداري تعهدي، درآمدها و هزينه‌ها در زمان تعهد ثبت مي‌گردند.

تمركز بر بودجه: بودجه دولت نقش محوري در حسابداري دولتي ايفا مي‌كند. هر تراكنش مالي بر اساس بودجه‌اي كه به تصويب رسيده است ثبت و پيگيري مي‌شود.

گزارش‌گري مالي: حسابداري دولتي گزارش‌هاي مالي مختلفي تهيه مي‌كند كه شامل ترازنامه، صورت‌هاي درآمد و هزينه‌ها، و گزارش‌هاي بودجه‌اي است. اين گزارش‌ها به مديريت دولت و نهادهاي نظارتي امكان مي‌دهد تا وضعيت مالي دولت را به‌دقت ارزيابي كنند.

حسابداري دولتي چه تفاوتي با حسابداري بازرگاني دارد؟

حسابداري دولتي و حسابداري بازرگاني از نظر اصول، اهداف و نحوه اجراي عمليات مالي تفاوت‌هاي قابل توجهي دارند. اين تفاوت‌ها به دليل ماهيت متفاوت سازمان‌هاي دولتي و شركت‌هاي بازرگاني ايجاد مي‌شوند. در ادامه به برخي از مهم‌ترين تفاوت‌هاي اين دو نوع حسابداري اشاره شده است:

 

هدف حسابداري

حسابداري دولتي: هدف اصلي حسابداري دولتي، نظارت و كنترل بر درآمدها و هزينه‌هاي دولت و نهادهاي عمومي است. اين نوع حسابداري به منظور اطمينان از اينكه منابع عمومي به درستي و طبق قوانين هزينه مي‌شوند، انجام مي‌گيرد.

حسابداري بازرگاني: هدف حسابداري بازرگاني، تعيين سود و زيان و بررسي عملكرد مالي شركت‌هاي خصوصي است. شركت‌هاي بازرگاني به دنبال افزايش سود و بهينه‌سازي عملكرد اقتصادي خود هستند.

مبناي حسابداري

حسابداري دولتي: بيشتر حسابداري‌هاي دولتي بر اساس مبناي نقدي (Cash Basis) عمل مي‌كنند، به اين معنا كه درآمدها و هزينه‌ها فقط در زماني كه دريافت يا پرداخت مي‌شوند، شناسايي و ثبت مي‌گردند.

حسابداري بازرگاني: در حسابداري بازرگاني از مبناي تعهدي (Accrual Basis) استفاده مي‌شود، كه در آن درآمدها و هزينه‌ها در زمان وقوع شناسايي مي‌شوند، حتي اگر هنوز وجه نقدي بابت آن‌ها دريافت يا پرداخت نشده باشد.

ساختار بودجه

حسابداري دولتي: بودجه در حسابداري دولتي نقش بسيار مهمي دارد و معمولاً تعيين‌كننده ميزان هزينه‌كرد سازمان‌ها و نهادهاي دولتي است. دولت‌ها بايد فعاليت‌هاي خود را بر اساس بودجه مصوب سالانه انجام دهند.

حسابداري بازرگاني: بودجه در شركت‌هاي بازرگاني به عنوان يك ابزار برنامه‌ريزي و كنترل استفاده مي‌شود، اما محدوديت‌هاي قانوني مشابه حسابداري دولتي در هزينه‌كرد وجود ندارد.

نحوه گزارش‌دهي مالي

حسابداري دولتي: گزارش‌هاي مالي در حسابداري دولتي بر اساس قوانين و مقررات دولتي و با هدف شفاف‌سازي هزينه‌هاي عمومي ارائه مي‌شوند. هدف اصلي اين گزارش‌ها تأمين شفافيت و پاسخ‌گويي به مردم و مقامات نظارتي است.

حسابداري بازرگاني: در حسابداري بازرگاني، گزارش‌هاي مالي براي سهامداران، سرمايه‌گذاران، مديران و نهادهاي نظارتي با هدف ارزيابي عملكرد مالي و سودآوري شركت ارائه مي‌شود.

منابع درآمد

حسابداري دولتي: منابع درآمد در حسابداري دولتي عمدتاً از طريق ماليات‌ها، عوارض، و ساير منابع عمومي تأمين مي‌شود.

حسابداري بازرگاني: منابع درآمد در شركت‌هاي بازرگاني از فروش كالاها و خدمات، سرمايه‌گذاري‌ها و ساير فعاليت‌هاي تجاري حاصل مي‌شود.

كنترل‌هاي داخلي

حسابداري دولتي: كنترل‌هاي داخلي در حسابداري دولتي با هدف جلوگيري از فساد، سوءاستفاده از منابع عمومي و اطمينان از رعايت قوانين و مقررات وضع شده است.

حسابداري بازرگاني: كنترل‌هاي داخلي در حسابداري بازرگاني به منظور بهبود كارايي و جلوگيري از خطاها و تقلب‌ها در عمليات تجاري و مالي است.

اين تفاوت‌ها نشان‌دهنده كاربردهاي متفاوت حسابداري در دو بخش دولتي و بازرگاني است كه هر يك بسته به نوع فعاليت و ماهيت سازمان‌هايشان از رويكردهاي مختلفي در مديريت مالي استفاده مي‌كنند.

آشنايي با برخي از اصطلاحات حسابداري دولتي

در حسابداري دولتي، اصطلاحات و مفاهيم خاصي به‌كار مي‌روند كه آشنايي با آن‌ها براي درك بهتر فرآيندها و اصول حسابداري دولتي ضروري است. برخي از اين اصطلاحات عبارت‌اند از:

بودجه (Budget)

بودجه در حسابداري دولتي، برنامه مالي سالانه‌اي است كه درآمدها و هزينه‌هاي دولت را براي يك دوره زماني مشخص (معمولاً يك سال مالي) پيش‌بيني و تعيين مي‌كند. بودجه‌ها معمولاً توسط مقامات دولتي تهيه و تصويب مي‌شوند و به عنوان يك ابزار مديريتي براي كنترل و نظارت بر عملكرد مالي نهادهاي دولتي عمل مي‌كنند.

تنخواه‌گردان (Petty Cash)

تنخواه‌گردان در حسابداري دولتي به وجوه نقدي گفته مي‌شود كه براي پرداخت هزينه‌هاي كوچك و روزمره به واحدهاي اجرايي اختصاص مي‌يابد. اين وجوه معمولاً به صورت دوره‌اي شارژ مي‌شود و پرداخت‌ها بر اساس مستندات و فاكتورها ثبت مي‌گردند.

تعهدات (Commitments)

تعهدات به هزينه‌هايي گفته مي‌شود كه نهاد دولتي به دليل قراردادها و توافق‌نامه‌هاي رسمي به آن‌ها متعهد است، اما هنوز به صورت نقدي پرداخت نشده‌اند. در واقع، تعهدات نمايانگر مسئوليت‌هاي مالي آينده دولت هستند.

اعتبار (Appropriation)

اعتبارات در حسابداري دولتي به بودجه‌اي گفته مي‌شود كه براي مصارف خاص در نظر گرفته شده و نهادهاي دولتي مجاز به استفاده از آن هستند. اين اعتبارها بايد مطابق با اهداف و وظايف مشخص شده در بودجه مصرف شوند.

درآمد اختصاصي (Earmarked Revenue)

درآمد اختصاصي به درآمدهايي گفته مي‌شود كه از منابع خاصي مانند عوارض، ماليات‌ها يا هزينه‌هاي خدمات به دست مي‌آيند و بايد براي مصارف خاصي كه قانون يا بودجه تعيين كرده است، هزينه شوند.

هزينه جاري (Operating Expense)

هزينه‌هاي جاري به هزينه‌هايي گفته مي‌شود كه براي تأمين هزينه‌هاي روزمره و جاري نهادهاي دولتي استفاده مي‌شود. اين هزينه‌ها شامل پرداخت حقوق كاركنان، هزينه‌هاي اداري، خريد ملزومات و هزينه‌هاي خدمات عمومي است.

تفريغ بودجه (Budget Adjustment Report)

تفريغ بودجه به گزارشي گفته مي‌شود كه پس از پايان سال مالي تهيه مي‌شود و نشان‌دهنده نحوه اجراي بودجه و مصرف منابع مالي دولت است. اين گزارش به منظور ارزيابي تطابق عملكرد واقعي با برنامه‌هاي بودجه‌اي ارائه مي‌شود.

خزانه‌داري (Treasury)

خزانه‌داري در حسابداري دولتي به نهادي گفته مي‌شود كه مسئول مديريت و نظارت بر وجوه عمومي و منابع مالي دولت است. اين نهاد به جمع‌آوري درآمدها، پرداخت هزينه‌ها و مديريت بدهي‌هاي دولت مي‌پردازد.

تخصيص اعتبار (Allocation of Funds)

تخصيص اعتبار به فرآيندي گفته مي‌شود كه در آن اعتبارات بودجه‌اي به بخش‌ها و پروژه‌هاي مختلف تخصيص داده مي‌شود تا بر اساس نيازها و اولويت‌ها مصرف شود.

نقدينگي (Liquidity)

نقدينگي در حسابداري دولتي به وجوه نقد يا منابع مالي قابل‌ دسترسي فوري گفته مي‌شود كه نهاد دولتي مي‌تواند از آن براي پرداخت هزينه‌هاي جاري استفاده كند.

آشنايي با انواع مختلف تنخواه گردان در حسابداري دولتي

در حسابداري دولتي، تنخواه‌گردان به عنوان يكي از ابزارهاي مديريت مالي براي تأمين نيازهاي مالي فوري و روزمره واحدهاي مختلف سازمان‌هاي دولتي استفاده مي‌شود. تنخواه‌گردان‌ها به مديران اين امكان را مي‌دهند كه بدون نياز به درخواست مستمر بودجه، هزينه‌هاي جاري و كوچك را پرداخت كنند. انواع تنخواه‌گردان در حسابداري دولتي به شرح زير است:

تنخواه‌گردان ثابت

اين نوع تنخواه مبلغي ثابت است كه به يك واحد يا فرد تخصيص داده مي‌شود و پس از استفاده از آن، براي جبران هزينه‌ها بايد اسناد و مدارك مالي مربوطه ارائه شود. پس از بررسي و تأييد هزينه‌ها، مبلغ مجدداً به تنخواه‌گردان بازگردانده مي‌شود تا همچنان قابل استفاده باشد. در واقع، اين تنخواه به صورت چرخشي و مداوم مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

تنخواه‌گردان متغير

تنخواه‌گردان متغير بر اساس نياز واحد يا سازمان متغير است و پس از پايان دوره يا پروژه خاصي، تمامي مبلغ به حساب اصلي برمي‌گردد. در اين حالت، تنخواه فقط تا زمان تكميل يك وظيفه يا پروژه خاص معتبر است و پس از آن اعتبار خود را از دست مي‌دهد.

تنخواه‌گردان پرداخت

اين نوع تنخواه براي پرداخت‌هاي جزئي و موقت مورد استفاده قرار مي‌گيرد كه نيازمند تسويه حساب سريع است. در اين سيستم، مبلغ پرداخت‌شده به سرعت به حساب‌هاي مربوطه گزارش مي‌شود و اسناد پرداخت ارائه مي‌شود تا مبلغ پرداخت‌شده جايگزين شود.

تنخواه‌گردان اضطراري

تنخواه‌گردان اضطراري معمولاً براي موقعيت‌هاي بحراني و فوري به كار مي‌رود، زماني كه دسترسي به بودجه‌هاي رسمي ممكن نيست يا زمان‌بر است. اين نوع تنخواه‌ها براي پوشش هزينه‌هاي پيش‌بيني‌نشده استفاده مي‌شوند و بايد به سرعت و با ارائه مستندات مالي تسويه شوند.

اين انواع تنخواه‌گردان‌ها در حسابداري دولتي به مديريت بهتر منابع مالي و پرداخت هزينه‌هاي فوري كمك مي‌كنند و باعث تسهيل در روندهاي مالي و اجراي به‌موقع امور مي‌شوند.

نتيجه‌گيري

حسابداري دولتي يكي از ابزارهاي حياتي براي مديريت مالي دولت‌ها و نهادهاي عمومي است. اين سيستم با تأكيد بر كنترل هزينه‌ها، شفافيت مالي و پاسخگويي عمومي، به ارتقاي اعتماد عمومي به عملكرد دولت‌ها و بهبود كارآيي خدمات دولتي كمك مي‌كند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۲:۰۴:۳۷ توسط:ادمين موضوع:

همه چيز درباره اوراق سهام و انواع آن

اوراق سهام به سندهايي گفته مي‌شود كه نشان‌دهنده مالكيت بخشي از سرمايه يك شركت است. به عبارت ساده‌تر، وقتي شخصي سهامي از يك شركت را خريداري مي‌كند، به ميزان سهام خريداري شده، در دارايي‌ها و سود شركت شريك مي‌شود. سهامداران در قبال سهم خود از حقوق مختلفي مانند حق رأي، دريافت سود (به نسبت سهامشان)، و در برخي موارد حق شركت در تصميم‌گيري‌هاي مهم شركت برخوردارند.

سهام به‌عنوان يكي از مهمترين ابزارهاي سرمايه‌گذاري در بازارهاي مالي محسوب مي‌شود و خريد و فروش آن از طريق بورس اوراق بهادار صورت مي‌گيرد. در ادامه با شركت خدمات مالياتي داراكو همراه باشيد تا شما را با انواع سهام آشنا كنيم.

انواع سهام

سهام شركت‌ها به دو دسته اصلي تقسيم مي‌شوند: سهام عادي و سهام ممتاز. در ادامه به شرح اين دو نوع سهام مي‌پردازيم:

سهام عادي (Common Stock)

سهام عادي رايج‌ترين نوع سهام است كه بيشتر سرمايه‌گذاران آن را خريداري مي‌كنند. دارندگان سهام عادي از حقوق و مزاياي زير برخوردارند:

حق رأي: سهامداران عادي در مجامع عمومي شركت، حق رأي دارند و مي‌توانند در تصميمات كلان شركت مانند انتخاب اعضاي هيئت‌مديره و ساير تصميمات مهم مشاركت كنند.

دريافت سود: سهامداران عادي به نسبت سهام خود از سود شركت بهره‌مند مي‌شوند، اما سود آن‌ها در اولويت پس از سهامداران ممتاز است.

مسئوليت محدود: سهامداران عادي فقط تا ميزان سرمايه‌گذاري خود مسئوليت دارند و در صورت ورشكستگي شركت، بيش از سرمايه اوليه خود ضرر نمي‌كنند.

اولويت در تقسيم دارايي‌ها: در صورت انحلال يا ورشكستگي شركت، سهامداران عادي پس از پرداخت بدهي‌ها و سهامداران ممتاز از دارايي‌هاي شركت سهم خواهند داشت.

سهام ممتاز (Preferred Stock)

سهام ممتاز نوعي از سهام شركت است كه در مقايسه با سهام عادي مزاياي بيشتري دارد، اما معمولاً فاقد حق رأي در مجامع عمومي شركت است. اين سهام به دليل ويژگي‌هاي خاص خود، بين سرمايه‌گذاران به عنوان يك گزينه مطمئن‌تر نسبت به سهام عادي شناخته مي‌شود. دارندگان سهام ممتاز از اولويت در دريافت سود و دارايي‌هاي شركت در هنگام انحلال يا ورشكستگي برخوردار هستند. برخي از ويژگي‌هاي اصلي سهام ممتاز عبارتند از:

 

حق دريافت سود ثابت: سهامداران ممتاز معمولاً سود ثابتي دريافت مي‌كنند كه ميزان آن در هنگام صدور سهام مشخص مي‌شود. حتي در صورتي كه شركت سود نداشته باشد، اين سود بايد به سهامداران ممتاز پرداخت شود.

اولويت در دريافت سود و دارايي‌ها: در صورت پرداخت سود يا انحلال شركت، سهامداران ممتاز در اولويت قرار دارند و قبل از سهامداران عادي از سود و دارايي‌ها بهره‌مند مي‌شوند.

حق رأي محدود يا بدون حق رأي: برخلاف سهامداران عادي، سهامداران ممتاز معمولاً حق رأي ندارند يا حق رأي محدودي در تصميم‌گيري‌هاي شركت دارند.

انواع ديگر سهام

علاوه بر دو نوع اصلي سهام عادي و ممتاز، شركت‌ها ممكن است سهام را به دسته‌هاي ديگري نيز تقسيم كنند كه شامل موارد زير است:

سهام خزانه

سهامي است كه خود شركت از بازار خريداري مي‌كند و معمولاً به‌عنوان ابزار مديريت قيمت سهام يا به‌منظور اهداف استراتژيك مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

سهام جايزه

سهام جايزه (Bonus Shares) به سهامي گفته مي‌شود كه يك شركت به‌صورت رايگان و بدون دريافت هيچ هزينه‌اي به سهامداران فعلي خود اعطا مي‌كند. اين سهام از محل سود انباشته يا ذخاير شركت منتشر مي‌شود و به نسبت تعداد سهامي كه سهامداران قبلاً دارند، بين آن‌ها تقسيم مي‌شود.

سهام جايزه يكي از راهكارهاي شركت‌ها براي افزايش سرمايه بدون نياز به جذب منابع مالي جديد از خارج از شركت است. اين نوع سهام باعث افزايش تعداد سهام موجود در بازار مي‌شود، اما ارزش كلي سرمايه‌گذاري سهامداران تغييري نمي‌كند، چرا كه قيمت هر سهم متناسب با افزايش تعداد سهام كاهش مي‌يابد.

ويژگي‌هاي سهام جايزه:

رايگان بودن: سهام جايزه به‌صورت رايگان و به سهامداران فعلي ارائه مي‌شود.

تقسيم سود انباشته: شركت از محل سود انباشته يا ذخاير خود سهام جايزه منتشر مي‌كند، به‌جاي آنكه اين سود را به صورت نقدي بين سهامداران تقسيم كند.

افزايش تعداد سهام: با دريافت سهام جايزه، تعداد سهام هر سهامدار افزايش مي‌يابد، اما ارزش كل دارايي او ثابت مي‌ماند، زيرا قيمت هر سهم كاهش پيدا مي‌كند.

 

سهام جايزه به نوعي نشان‌دهنده رشد و قدرت مالي شركت است و براي سهامداران نشانه مثبتي از عملكرد خوب شركت در گذشته محسوب مي‌شود.

اوراق سهام با نام

اوراق سهام با نام (Registered Shares) به سهامي گفته مي‌شود كه نام و مشخصات مالك در دفتر شركت ثبت مي‌شود. اين نوع سهام بر خلاف اوراق سهام بي‌نام، كه بدون شناسايي مالك قابل انتقال است، داراي ويژگي‌هاي مشخصي است كه مالكيت آن به‌وضوح تعيين مي‌شود.

ويژگي‌هاي اوراق سهام با نام:

ثبت نام مالك: در اين نوع سهام، نام، نشاني و اطلاعات شخصي مالك در دفتر شركت ثبت مي‌شود، كه به شركت اجازه مي‌دهد تا به‌راحتي با سهامداران در ارتباط باشد.

انتقال محدود: انتقال اوراق سهام با نام معمولاً نياز به ثبت مجدد در دفتر شركت دارد. به اين معنا كه براي انتقال مالكيت، بايد اطلاعات جديد به‌روزرساني شود و ممكن است به تأييد شركت نياز داشته باشد.

حفاظت از حقوق مالكيت: اين نوع سهام به شركت كمك مي‌كند تا از حقوق سهامداران خود حفاظت كند و در برابر انتقالات غيرمجاز و مسائل قانوني محافظت بيشتري داشته باشد.

حق رأي و دريافت سود: سهامداران اين نوع سهام همانند ساير سهامداران حق رأي و حق دريافت سود دارند و بر اساس تعداد سهامي كه در اختيار دارند، در مجامع عمومي شركت شركت مي‌كنند.

اوراق سهام با نام براي شركت‌ها مزاياي زيادي دارد، از جمله شفافيت بيشتر در مورد مالكان و امكان ارتباط مستقيم با آن‌ها.

اوراق سهام بي نام

اوراق سهام بي‌نام (Bearer Shares) به نوعي از سهام گفته مي‌شود كه مالكيت آن به نام شخص خاصي ثبت نمي‌شود و تنها به دارنده آن تعلق دارد. اين نوع سهام به صورت فيزيكي وجود دارد و مالكيت آن با در دست داشتن ورقه سهام منتقل مي‌شود.

ويژگي‌هاي اوراق سهام بي‌نام:

عدم ثبت نام مالك: در اين نوع سهام، نام و مشخصات مالك در هيچ دفتر يا سيستمي ثبت نمي‌شود. به همين دليل، مالكيت به‌راحتي با انتقال ورقه سهام تغيير مي‌كند.

انتقال آسان: اوراق سهام بي‌نام به راحتي قابل انتقال است؛ به طوري كه تنها با تحويل فيزيكي ورقه سهام، مالكيت به شخص ديگري منتقل مي‌شود. اين ويژگي باعث مي‌شود كه انتقال اين نوع سهام سريع و ساده باشد.

حريم خصوصي: به دليل عدم ثبت نام مالك، اين نوع سهام به دارنده اين امكان را مي‌دهد كه هويت خود را پنهان نگه دارد. اين ويژگي ممكن است براي برخي سرمايه‌گذاران جذاب باشد.

ريسك‌هاي مربوط به مالكيت: از آنجا كه مالكيت اين نوع سهام به سادگي با در دست داشتن ورقه سهام منتقل مي‌شود، در صورت گم شدن يا سرقت اين ورقه، ممكن است دارنده نتواند حق مالكيت خود را اثبات كند.

اوراق سهام بي‌نام به‌دليل سادگي در انتقال و حريم خصوصي، در گذشته بسيار محبوب بودند، اما به دليل نگراني‌ها در مورد پولشويي و تأمين مالي تروريسم، استفاده از آن‌ها در بسياري از كشورها محدود شده است.

اوراق سهام انتفاعي

اوراق سهام انتفاعي (Income Shares) به نوعي از سهام گفته مي‌شود كه تمركز اصلي آن بر تأمين درآمد ثابت براي سهامداران است. اين اوراق معمولاً به‌صورت مشترك با ديگر انواع سهام، نظير سهام عادي يا ممتاز، در يك شركت عرضه مي‌شوند و به دارندگان خود اين امكان را مي‌دهند كه به‌جاي افزايش ارزش سرمايه، از طريق دريافت سود و درآمد ثابت بهره‌مند شوند.

ويژگي‌هاي اوراق سهام انتفاعي:

تمركز بر درآمد: اوراق سهام انتفاعي بيشتر بر تأمين درآمد براي سرمايه‌گذاران تمركز دارند و معمولاً به‌جاي رشد قيمت سهام، پرداخت‌هاي منظم سود (معمولاً به‌صورت نقدي) را ارائه مي‌دهند.

سود ثابت يا متغير: اين نوع سهام ممكن است سود ثابت داشته باشد يا بر اساس عملكرد شركت و درآمد آن، سود متغير پرداخت كند. اين ويژگي به سهامداران اين امكان را مي‌دهد كه بسته به شرايط اقتصادي و مالي شركت، درآمد خود را تنظيم كنند.

كاهش ريسك: به دليل تمركز بر تأمين درآمد ثابت، سرمايه‌گذاران با خريد اوراق سهام انتفاعي معمولاً ريسك كمتري را در مقايسه با خريد سهام عادي تحمل مي‌كنند.

حق رأي محدود: در بسياري از موارد، دارندگان اوراق سهام انتفاعي حق رأي در مجامع عمومي شركت ندارند و بنابراين، در تصميم‌گيري‌هاي كليدي شركت مشاركت نمي‌كنند.

اوراق سهام انتفاعي به‌طور كلي براي سرمايه‌گذاراني جذاب است كه به دنبال درآمد پايدار و كم‌ريسك هستند و كمتر به افزايش ارزش سرمايه خود توجه دارند.

اوراق سهام موسسه

اوراق سهام مؤسسه (Institutional Shares) به نوعي از سهام اطلاق مي‌شود كه به‌طور خاص براي مؤسسات مالي، سرمايه‌گذاري و ساير نهادهاي بزرگ اقتصادي طراحي شده است. اين اوراق معمولاً در مقايسه با سهام عادي داراي ويژگي‌هاي خاصي هستند و به‌منظور تأمين نيازهاي خاص اين نوع سرمايه‌گذاران صادر مي‌شوند.

ويژگي‌هاي اوراق سهام مؤسسه:

مناسب براي سرمايه‌گذاران بزرگ: اوراق سهام مؤسسه به‌گونه‌اي طراحي شده‌اند كه نيازهاي سرمايه‌گذاران نهادي نظير صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري، شركت‌هاي بيمه و بانك‌ها را تأمين كنند. اين سرمايه‌گذاران معمولاً به دنبال سرمايه‌گذاري‌هاي كلان و با ريسك كنترل‌شده هستند.

معمولاً با حجم معاملات بالاتر: اين نوع سهام معمولاً در حجم‌هاي بزرگ خريد و فروش مي‌شود و به همين دليل، ممكن است به نوسانات كمتري نسبت به سهام عادي دچار شود.

سود و مزاياي بيشتر: برخي از اوراق سهام مؤسسه ممكن است مزاياي خاصي نظير سود بالاتر، حق رأي بيشتر يا دسترسي به اطلاعات داخلي شركت‌ها را براي سرمايه‌گذاران نهادي فراهم كنند.

تنظيمات خاص: اين نوع سهام ممكن است تحت تنظيمات خاصي قرار داشته باشد و ممكن است قواعد خاصي براي خريد و فروش آن‌ها وجود داشته باشد كه به نهادهاي مالي امكان مي‌دهد به‌طور مؤثرتري در بازار سرمايه عمل كنند.

اوراق سهام مؤسسه معمولاً گزينه مناسبي براي سرمايه‌گذاراني است كه به دنبال فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري پايدار و مطمئن با تأثيرگذاري بالا در بازار هستند.

سخن پاياني 

اوراق سهام به‌عنوان يكي از اصلي‌ترين ابزارهاي سرمايه‌گذاري، نقش مهمي در جذب سرمايه و افزايش توان مالي شركت‌ها دارند. سهامداران با خريد سهام در سودآوري و تصميم‌گيري‌هاي شركت شريك مي‌شوند و بسته به نوع سهامي كه دارند، از حقوق و مزاياي مختلفي برخوردار مي‌شوند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۱:۱۴:۲۴ توسط:ادمين موضوع: